De bouw van een huis op heuvelachtig terrein kan een enorme uitdaging zijn vergeleken met de methoden die in vlaktes worden gebruikt. Door een totaal andere topografie, klimatologische omstandigheden en geologische uitdagingen moeten de architecten die projecten in de heuvels ondernemen speciale maatregelen nemen om het gebouw de vereiste structurele sterkte te geven.
Light Gauge Steel is een ecologische, duurzame en slimme keuze in tegenstelling tot een RCC-structuur op heuvelachtig terrein. Dit is waarom –
BOUWFOUTEN –
Fouten die tijdens de bouw worden gemaakt, kunnen bestaan uit het toevoegen van onjuiste hoeveelheden water aan het betonmengsel, onvoldoende consolidatie en onjuiste uitharding kan schade en aantasting van het beton veroorzaken. Constructiefouten kunnen leiden tot problemen zoals schaalvorming en scheuren. Honingraten en bugholes kunnen na de bouw worden waargenomen.
Met een alternatieve technologie zoals Light Gauge Steel Framing is er echter geen ruimte voor fouten, aangezien alle staalconstructies zijn gebouwd in fabrieksgeannuleerde instellingen en alle stalen onderdelen waterpas en gelabeld zijn om verwarring te voorkomen.
DESINTEGRATIE EN SCHALING –
Desintegratie kan worden omschreven als de achteruitgang van het beton in kleine fragmenten en individuele aggregaten. Schaalvorming is een mildere vorm van desintegratie waarbij de oppervlaktemortel afbladdert. Grote gebieden met afbrokkelend (rot) beton, gebieden met verslechtering die meer dan ongeveer 7,5 tot 10 cm diep zijn (afhankelijk van de wand-/plaatdikte) en blootliggende wapening duiden op ernstige verslechtering van het beton. Als dit soort betonverslechtering niet wordt gerepareerd, kan dit leiden tot structurele instabiliteit van de betonconstructie.
Met een alternatieve technologie zoals Light Gauge Steel Framing wordt gebruik gemaakt van gegalvaniseerde staalplaten die worden gebruikt in bouwconstructies die uitstekende corrosie, weerstand en duurzaamheid bieden.
SCHEUREN –
Oppervlaktescheuren kunnen worden veroorzaakt door vries-dooicycli, slechte constructiepraktijken en alkali-aggregaatreactiviteit.
Structurele scheuren in het beton zijn meestal groter dan 0,25 inch breed. Ze strekken zich dieper uit in het beton en kunnen zich helemaal door een muur, plaat of ander structureel onderdeel uitstrekken. Structurele scheuren worden vaak veroorzaakt door het bezinken van het vulmateriaal dat de betonconstructie ondersteunt, of door verlies van de vulondersteuning als gevolg van erosie. De structurele scheuren kunnen in ernst verergeren als gevolg van verwering.
Bij LGSF is het optreden van scheuren en het onderhoud verwaarloosbaar door het gebruik van in de fabriek gebouwde onderdelen.
EROSIE –
Erosie als gevolg van slijtage resulteert in een versleten betonoppervlak. Het wordt veroorzaakt door het wrijven en malen van aggregaat of ander vuil op het betonnen oppervlak van een overlaatkanaal of een opvangbassin. Kleine erosie is geen probleem, maar ernstige erosie kan de structurele integriteit van het beton in gevaar brengen.
LGSF zal dit probleem niet stellen, omdat het een lichtgewicht materiaal is en de vereisten voor een fundering licht zijn. De diepte van de uitgraving is ook niet te diep.
ENERGIEVERBRUIK –
Het energieverbruik is het grootste milieuprobleem bij cement
en betonproductie.
De cementproductie is een van de meest energie-intensieve industriële productieprocessen. Inclusief het directe brandstofgebruik voor de mijnbouw en het transport van grondstoffen, kost de cementproductie ongeveer 1.758 kWh voor elke ton cement.
Vergeleken met conventionele constructiesystemen heeft LGSF tot 68% van de negatieve energie nodig bij geavanceerde constructies.
De vulling die wordt gebruikt bij de vervaardiging van muren, daken en vloeren bestaat uit ozonvriendelijke materialen die de natuur en haar hulpbronnen niet beschadigen.
CO²-EMISSIES –
Er zijn twee zeer verschillende bronnen van kooldioxide-uitstoot tijdens
cementproductie.
De verbranding van fossiele brandstoffen voor de werking van de draaitrommeloven is de grootste bron: circa
3/4 ton CO2 per ton cement. Het chemische proces waarbij kalksteen in de cementoven tot kalk wordt gebrand, produceert ook CO2. Door deze twee bronnen te combineren, komt voor elke geproduceerde ton cement 1,25 ton CO2 in de atmosfeer terecht.
Wereldwijd is de cementproductie nu verantwoordelijk voor ruim 1,6 x 109 ton van de CO2-uitstoot van alle menselijke activiteiten.
LGSF biedt een aanzienlijke vermindering van de productie van afvalmateriaal ter plaatse en tot 20% vermindering van de ingesloten koolstof bij het bouwen van een constructie. Het vereist 65% minder materialen dan een traditionele structuur. Bovendien gebruikt het 48% minder zoet water en vermindert het de uitstoot van broeikasgassen tot 53%.
WATERVERVUILING –
Een ander milieuprobleem bij de productie van cement en beton is dat
watervervuiling. In de batchfabriek is vaak waswater afkomstig van het reinigen van apparatuur
geloosd in bezinkvijvers waar de vaste stoffen kunnen bezinken.
Een deel van het geretourneerde beton wordt ook in bezinkingsvijvers gestort om het aggregaat af te spoelen en terug te winnen.
LGSF is een droge bouwmethode waarbij geen water nodig is, dus geen verspilling of verontreiniging van water ter plaatse. Alle producten die we gebruiken zijn gemaakt van droge componenten en hebben daarom geen water nodig.
VASTE AFVALSTOFFEN –
Men kan niet over het hoofd zien dat beton het meest zichtbare bestanddeel van bouw- en sloopafval is.
Er wordt geschat dat de RCC-industrie in India jaarlijks ongeveer 10 tot 12 miljoen ton vast afval produceert.
LGSF condenseert niet alleen afval, maar vermindert ook aanzienlijk de afvalverwerking en verlaagt de kosten. In lichte stalen frameconstructies worden apparaten vervaardigd met het oog op een nauwkeurige voorziening, waardoor op zijn beurt de hoeveelheid overtollig afvalmateriaal afneemt. LGSF-componenten kunnen op precieze maat en lengte worden geleverd, waardoor snijden en trimmen en dus elke vorm van verspilling overbodig wordt.
GEZONDHEIDSZORG –
Een aantal chemicaliën wordt nu vaak aan beton toegevoegd om de uithardingstijd, plasticiteit, verpompbaarheid, watergehalte, vries-dooibestendigheid, sterkte en kleur te controleren. Verwerkbaarheidsmiddelen of superweekmakers kunnen chemicaliën omvatten zoals gesulfoneerde melamine-formaldehyde en gesulfoneerde naftaleenformaldehyde
condenseert.
Betonnen vloeren en muren kunnen vochtproblemen veroorzaken en leiden tot schimmel- en meeldauwgroei, die aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken bij bepaalde personen.
Staal is een anorganisch materiaal dat vooraf is gecoat met een zink/galvalume-legering, waardoor het bestand is tegen termieten, roest en insecten. Het is daarom niet vatbaar voor afbraak, in tegenstelling tot hout en metalen die zo nu en dan ongediertebestrijding of een behandeling tegen termieten nodig hebben.
Omdat staal geen behandeling behoeft, beschermen we onze gezondheid en het milieu tegen besmetting door chloordaan te vermijden, een chemische stof die vaak wordt gebruikt in pesticiden om termieten te doden. Chlordaan vormt een gevaar voor de gezondheid en schaadt de luchtkwaliteit binnenshuis.
Neem voor meer informatie contact met ons op via work@stratus-steel.com of bel +91 9156551673.