Fork me on GitHub

Workshop 16 november

D-PAC workshop

Vier jaar onderzoek laat zien: comparatief beoordelen werkt! Het is de effectiefste methode om complexe vaardigheden te meten en ontwikkeling te stimuleren. Leer hoe comparatief beoordelen wordt ingezet in onderzoek, onderwijs en professionele organisaties op ons gratis D-PAC event (15 november) en in onze D-PAC workshop (16 november).

Wat leer je in deze workshop?

Comparatief beoordelen

In comparatief beoordelen wordt het werk van studenten in paren aan beoordelaars aangeboden. Beoordelaars geven vervolgens aan welk werk beter is ten aanzien van een specifieke competentie. Gebaseerd op deze vergelijkingen kunnen prestaties geordend worden op een schaal van lage tot hoge kwaliteit. In deze workshop leer je meer over het principe achter deze paarsgewijze vergelijkingen. Ook presenteren we verschillende algoritmes die gebruikt kunnen worden om de paren samen te stellen.

Zelf een assessment opzetten

Hoe begin je aan het opzetten van een sessie comparatief beoordelen? Hoeveel representaties heb je nodig en hoeveel beoordelaars? Hoeveel vergelijkingen moeten je beoordelaars maken? Moeten je beoordelaars aan bepaalde voorwaarden voldoen? Hoe kun je je beoordelaars het beste instrueren? In deze workshop formuleren we samen een antwoord op deze en andere vragen.

In kleine groepen werken we enkele casussen uit om zo door onderzoek onderbouwde keuzes te leren maken in het opzetten van een assessment met comparatief beoordelen.

In het tweede deel van de workshop demonstreren we hoe de data uit de D-PAC tool antwoord kan bieden op jouw (onderzoeks)vragen.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop vragen wij jou om een eigen laptop, je interesse, creativiteit en enthousiasme mee te brengen. Specifiek uitgewerkte casussen zijn geen vereiste. Ervaring met statistische analyses is niet noodzakelijk. Als je de analyses in het tweede deel van de workshop zelf wil uitvoeren, mag je de programma’s R en Jamovi alvast op jouw laptop installeren. Dit is echter geen vereiste om de workshop te kunnen volgen.

 

VoorbeeldAnalyses D-PAC workshop

Screenshot van analyse in Jamovi: na de workshop is dit geen abracadabra meer voor jou

Programma workshop

9:30 uur – Koffie-onthaal
10:00 uur – Start workshop
11:15-11:30 uur – Pauze
12:30-13:30 uur – Lunch
16:00 uur – Einde workshop

Praktische informatie

Locatie: Kleine Kauwenberg, Universiteit Antwerpen, K.202
Datum: donderdag 16 november
Aantal plaatsen: 40 (VOL!)
Kosten: gratis

Reizen naar Antwerpen

We raden je aan om met het openbaar vervoer naar Antwerpen te komen. De eventlocatie is 15 minuten wandelen van het centraal station. Kom je toch met de auto, raadpleeg dan de website www.sna.be (Slim naar Antwerpen) voor de beste route, er zijn namelijk flinke werkzaamheden in het centrum.

De hele Antwerpse binnenstad is een lage-emissiezone (LEZ). Enkel voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden beantwoorden, mogen nog binnen.
Parkeren kan op de volgende plekken:

Parking St. Jacob
Sint-Jacobsmarkt 81

Q-Park Antwerpen Godefriduskaai (parkeergarage)
Zeevaartstraat 11

Q-Park Antwerpen Shopping Meir (parkeergarage)
Korte Klarenstraat 10

Of kies voor Park + Ride Antwerpen (gratis parkeren en verder met openbaar vervoer)

Inschrijven nieuwsbrief & reservelijst

De workshop is vol! Wil je op de reservelijst of ontvang je graag informatie over toekomstige events en workshops die we organiseren, vul dan alsnog het inschrijfformulier in.

Ja, ik wil op de reservelijst voor de D-PAC workshop op 16 november

 

Let op: heb je je ingeschreven voor de workshop, maar ben je toch verhinderd, meld je dan tijdig af. Er is inmiddels een reservelijst dus we kunnen zeker iemand anders blij maken met jouw plek.